Torma por
„A tormát már régóta használják fűszerként, de értékes gyógynövény is
egyben. Valóságos növényi antibiotikum; segíti az emésztést,
jótékonyan hat a máj, az epe, valamint a hasnyálmirigy működésére.
A tormát minden vércsoportú ember nyugodtan fogyaszthatja.
A torma alacsony kalóriatartalmú növényi antibiotikum, kiváló
immunerősítő. Napi szinten fogyasztható fiatalok és idősek számára
egyaránt. A csomagolásban található torma 40 Celsius alatti
hőmérsékleten lett szárítva, s így élő- és gyógytáplálékként
hasznosulva, akár fűszerként, akár élelmiszerként fogyasztható.
A torma porrá őrölt változatát úgy a legjobb használni, ha már
a tányéron lévő ételre szórjuk, vagy abban elkeverjük, s így
rost anyagai jelentősen javítják a bél perisztaltikáját.
Használhatjuk a torma port levesekhez,
főételekhez, szendvicsekhez és salátákhoz egyaránt.”
Dr. Weixl-Várhegyi László bioenergetikus, fitoterapeuta,
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, alternatív-,
népi- és természetgyógyász.